Διαζύγιο Νομικές Συμβουλές

Διαζύγιο Νομικές Συμβουλές

Η διαδικασία του διαζυγίου συνήθως είναι μία περίοδος φορτισμένη από έντονα συναισθήματα. Η έλλειψη ψυχραιμίας συχνά οδηγεί σε σημαντικά λάθη που πρέπει να αποφεύγονται. Οποιοσδήποτε έχει βιώσει διαζύγιο μπορεί να σας πει ότι η διαδικασία δεν είναι εύκολη. Οι εντάσεις πολλαπλασιάζονται και οι εν διαστάσει σύζυγοι συχνά παίρνουν λανθασμένες αποφάσεις εν θερμώ.

Λαμβάνοντας υπόψη τη δυσκολία επίλυσης των οικονομικών και πρακτικών θεμάτων που πρέπει να διευθετηθούν, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλά ζευγάρια καταλήγουν να κάνουν κρίσιμα λάθη στο δρόμο προς το διαζύγιο. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξετε ή να αποφύγετε κατά τη διαδικασία του διαζυγίου, μέσα από την μακρόχρονη εμπειρία μας, ως Δικηγόροι Διαζυγίων

Μην κάνετε πισωγυρίσματα

Η απόφαση του διαζυγίου δεν είναι ποτέ μία απόφαση που λαμβάνεται χωρίς σκέψη. Από τη στιγμή που το αποφασίσατε, σίγουρα έχετε σοβαρούς λόγους, γι’ αυτό στηρίξτε την απόφαση σας και μην αφήσετε τα συναισθήματα να σας επηρεάσουν. Το τέλμα στο οποίο βρίσκεται μία προβληματική έγγαμη συμβίωση δε διορθώνεται με υπαναχωρήσεις, δεύτερες ευκαιρίες ή απόκτηση νέων τέκνων. Όλα τα ανωτέρω κατά τη διάρκεια του διαζυγίου σας περιπλέκουν πολύ τα πράγματα και η εμπειρία μας δείχνει ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με αυτούς τους τρόπους αλλά επανέρχονται πολύ εντονότερα.

Μην απορρίψετε την πιθανότητα συναινετικού διαζυγίου ή διαμεσολάβησης

Κατά τη διάρκεια του διαζυγίου τα συναισθήματα προς τον/την εν διαστάσει σύζυγο είναι τόσο αρνητικά φορτισμένα που μπορεί να απορρίπτετε τη πιθανότητα συναινετικού διαζυγίου. Είναι όμως δεδομένο ότι συχνά το συμφέρον σας και το συμφέρον των τέκνων εξυπηρετείται καλύτερα μέσα από ένα συναινετικό διαζύγιο. Ακόμη και αν το κλίμα είναι εχθρικό ανάμεσα στις δύο πλευρές ένας Δικηγόρος με κατάρτιση Διαμεσολαβητή μπορεί να σας βοηθήσει να οδηγηθείτε σε συναινετικό διαζύγιο και μία αμοιβαία ικανοποιητική συμφωνία για όλους. Τα οφέλη αποφυγής μίας σφοδρής δικαστικής αντιδικίας είναι πάρα πολλά ειδικά σε υποθέσεις οικογενειακού δικαίου.

Μην βάζετε τα παιδιά στο επίκεντρο της διαφοράς

Τα παιδιά χρειάζονται ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για να αντιμετωπίσουν το διαζύγιο, για εκείνα η αλλαγή της καθημερινότητας και η διακοπή κοινής διαμονής με τους δύο γονείς είναι μία καινούρια πραγματικότητα που απαιτεί προσαρμογή. Είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια του διαζυγίου να αποφύγετε να βάζετε τα παιδιά στο επίκεντρο της διαφοράς σας. Αποφύγετε πληροφορίες σχετικά με τις συζυγικές σχέσεις ή αναφορά των προβλημάτων που οδήγησαν στο διαζύγιο ή επίρριψη ευθύνης στον άλλο γονέα και μην ζητάτε από αυτά να πάρουν θέση υπέρ του ενός ή του άλλου. Σκεφτείτε ότι ένα οδυνηρό διαζύγιο είναι καταστροφικό για την ψυχοσύνθεση του τέκνου και επηρεάζει ακόμη και την ενήλικη ζωή του. Ελαχιστοποιήστε το χρόνο που μιλάτε για τη διαδικασία του διαζυγίου, μην κριτικάρετε είτε εσείς είτε το περιβάλλον σας τον έτερο γονέα και προσπαθήστε να αποφεύγετε καβγάδες ενώπιον τους. Κατά τη διάρκεια του διαζυγίου αφιερώστε περισσότερο χρόνο στα τέκνα σας και εστιάστε την ενέργειά σας σε θετικές εμπειρίες, όπως να παρακολουθήσετε τις σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες τους, να τα βοηθήσετε με τις εργασίες και τη μελέτη τους και να περνάτε ποιοτικό και εκπαιδευτικό χρόνο με αυτά (κινηματογράφο, θέατρο, επίσκεψη σε ζωολογικό κήπο κ.α.). Όσο πιο χαλαρή(ός) είστε, τόσο πιο ήρεμα θα αισθάνονται τα παιδιά σας και θα προσαρμοστούν ευκολότερα στη νέα πραγματικότητα.

Μην αναβάλλετε τη διαδικασία του διαζυγίου

Είναι συχνό φαινόμενο ένας σύζυγος να είναι απολύτως αποφασισμένος να ζητήσει διαζύγιο αλλά να αναβάλλει την έναρξη της διαδικασίας με διάφορες προφάσεις. Η αναβλητικότητα όμως οδηγεί σε αδιέξοδο διότι η συνέχιση μίας προβληματικής κοινής συμβίωσης προκαλεί ακόμη πιο δυσάρεστες καταστάσεις και μεγαλύτερη ένταση με αποτέλεσμα να περιορίζει τις πιθανότητες ενός συναινετικού διαζυγίου.

Βάλτε στην άκρη όσα σας χωρίζουν και δείτε τι σας ενώνει

Είναι δύσκολο να ξεπεράσετε τα έντονα αρνητικά συναισθήματα και να συνεργαστείτε με τον εν διαστάσει σύζυγό σας. Αν όμως το προσπαθήσετε θα διαχειριστείτε τα πιο ακανθώδη ζητήματα του διαζυγίου σας με ήρεμο και λογικό τρόπο που σίγουρα θα αποδώσει μακροπρόθεσμα. Αμφότεροι οι σύζυγοι θα λάβετε σοφότερες αποφάσεις και θα βγείτε από τη διαδικασία του διαζυγίου με λιγότερες απώλειες. Ξεκινήστε τη συζήτηση σας με όσα σας ενώνουν, όπως το κοινό συμφέρον των τέκνων σας ή τα κοινά περιουσιακά στοιχεία σας. Ο δικηγόρος διαζυγίου θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε εμπόδια στη συζήτηση σας, θα συντάξει για εσάς μία τελική συμφωνία που θα καλύπτει τα συμφέροντα σας και θα αντέξει στο χρόνο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΤΥΧΙΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΣΕΠ

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ